• Professionelle hjemmesideløsninger til overkommelige priser   |   Trustpilot anmeldelser   5/5 stjerner på Trustpilot

Hvad er linkbuilding og hvordan fungerer det?

Hvad er linkbuilding og hvordan fungerer det?

Hvad er linkbuilding og hvordan fungerer det? 2500 2189 Lund Hjemmesider

Du har formentlig før hørt om begrebet linkbuilding i forbindelse med research omkring SEO. Linkbuilding er en stor del af SEO, og det en vigtig faktor, når det kommer til at skabe gode placeringer i søgemaskinen, Google. Dog kan det være noget så svært at gå i krig med det og overhovedet finde ud af, hvad dette engelske ord betyder i praksis. Derfor får du i det følgende et indblik i, hvad det er, samt hvordan du kan bruge det til at få så mange som muligt til at besøge din hjemmeside.

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding drejer sig kort og godt om, som ordet fortæller, at bygge links. Begrebet handler nemlig om at få opbygget en troværdig og god backlinkprofil, som kan lade sig gøre, hvis andre inden for netop din branche linker til din hjemmeside. På denne måde kan du få omtale fra diverse hjemmesider, og nye brugere vil flokkes på din hjemmeside. Linkbuilding opdeles desuden i tre forskellige underkategorier som du kan læse om herunder.

Ekstern linkbuilding

Når emnet lyder på ekstern linkbuilding, handler sagen om at skabe relevante links fra hjemmesider til din hjemmeside. Disse links kan ses som anbefalinger til din hjemmesides nye brugere. Jo flere hjemmesider, der linker til dig, desto bedre anses din hjemmesides indhold for at være. Dog handler det om, som førnævnt, at relevante hjemmesider linker til dit indhold. Hermed har disse sider nogle fællestræk. Hvis din hjemmeside eksempelvis sælger tøj, skal hjemmesider, der linker til dig, gerne også sælge tøj eller accessories. Samtidig vil links fra danske hjemmesider gavne dig betydeligt mere, end hvis en polsk eller italiensk hjemmeside linker til dig. Endelig er det en stor fordel, hvis de eksterne links kommer fra hjemmesider, som Google anser som værende anerkendte, og som søgemaskinen derfor giver en god placering.

En måde, hvorpå du kan få skabt eksterne links, er at skrive diverse gæsteindlæg til andre relevante hjemmesiders blogs. Hermed kan du i gæsteindlæggene få nævnt din hjemmeside. Det er desuden muligt at starte din egen blog op på hjemmesider som Amino eller på LinkedIn. Her har du ligeledes mulighed for indsætte links til din hjemmeside i de forskellige indlæg.

Intern linkbuilding

For at modtage det fulde udbytte af linkbuilding skal du ligeledes have styr på intern linkbuilding. Denne form for linkbuilding drejer sig om at få skabt en god intern link-struktur på din egen hjemmeside. Det er altså mellem din hjemmesides menu – og undermenupunkter. Hermed forstørrer du brugernes positive oplevelse af hjemmesiden, som vil forøge deres lyst til at genbesøge siden. For atter at bruge eksemplet om tøj kan du i et blogindlæg omkring sommertøj linke til et andet indlæg omkring ”10 smukke solbriller”. Det øgede tidforbrug, som dine brugere vil bruge inde på din hjemmeside, vil i den grad blive set af søgemaskinerne. Hermed skubbes du op i blandt andet Googles rankings. Husk dog hele tiden på kun at linke til relevante undersider i dine forskellige tekster.

Udgående linkbuilding

Endelig handler den udgående linkbuilding om at linke fra din egen hjemmeside til andre relevante hjemmesider. Hermed hjælper du dine brugere til at finde andre væsentlige informationer. I den forbindelse skal du sørge for kun at linke til hjemmesider, som du ikke anser for at være konkurrenter.

I forbindelse med linkbuilding generelt set, gælder det desuden om at sørge for at opbygge de forskellige links ofte. Sørg derfor ikke blot for at linke godt i en bestemt periode for herefter at ignorere linkbuildingen de næste par måneder. Ved ofte at have fokus på de forskellige typer linkbuilding vil søgemaskinerne få et positivt indtryk af, at din hjemmeside hele tiden er up to date i forhold til godt og relevant indhold.

Lund Hjemmesider - vi udvikler professionelle hjemmesider og webshops.
Det er gratis og uforpligtende

Hiv fat I os - så tager vi en uforpligtende snak

Du er altid meget velkommen til at tage fat i os, for at høre mere om hvad vi kan gøre for sin virksomhed. Gode råd er gratis hos os, og uanset om vi skal levere din nye hjemmeside eller ej, sørger vi for, at du altid får en god oplevelse hos os.