• Professionelle hjemmesideløsninger til overkommelige priser   |   Trustpilot anmeldelser   5/5 stjerner på Trustpilot

Sådan får du en professionel hjemmeside – den perfekte farvepalette

Sådan får du en professionel hjemmeside – den perfekte farvepalette

Sådan får du en professionel hjemmeside – den perfekte farvepalette 1500 923 Lund Hjemmesider

Få en professionel hjemmeside med de rigtige farver

Når dine potentielle kunder besøger dig på internettet, er det vigtigt at have en appellerende hjemmeside. En appetitlig hjemmeside opnås ved en god balance mellem indhold, såsom tekst og billeder, og de øvrige designelementer herunder farver, skrifttype, opsætning osv.

I dette indlæg giver vi et indblik i hvordan du kan sammensætte den perfekte farvepalette, så din hjemmeside får et endnu skarpere udtryk i overensstemmelse med dine ydelser og produkter.

Hvorfor er farvesammensætningen vigtig på din hjemmeside?

Farvesammensætningen er essentiel fordi den i mange tilfælde dikterer stemningen på hjemmesiden. Hvis du ønsker et kækt design med spark i bør du benytte lyse farver der springer i øjnene, ønsker du et roligt udtryk mere afdæmpede farver, og så er der selvfølgelig altid overvejelserne i forhold til hvilke farver der er mest hensigtsmæssige i din branche.

Vi kommer ikke udenom at de farver du benytter, har en psykologisk effekt på de besøgende på hjemmesiden, og alt efter hvilken reaktion og følelse du ønsker at vække hos dine potentielle kunder, kan du overveje hvilke farver der vil være hensigtsmæssige.

Nedenfor finder du en liste over farver og tilhørende associerende symbolik:

Rød

Varm, kærlig, spænding, styrke, aggressivitet, vrede, brændende, kærlighed, erotik, passion, revolution, advarsel, krig, blod.

Orange

Glæde, opmuntrende, humoristisk, venlig, frustration, umoden, ild, varme, glæde, sol, livskraft

Gul

Kreativ, logisk, glæde, optimisme, livskraft, ungdom, sol/sommer, fornyelse

Grøn

Harmonisk, styrkende, frisk, ny, fredelig, ligevægt, håb, ny start, ungdom, umoden, miljørigtig, genbrug, sundhed, held

Blå

Beroligende, afslappende, logisk, sandhed, effektiv, fremskridt, orden, intelligen, ro, stabilitet, orden, visdom, tillid, kvalitet, styrke

Lilla

Sandhed, ambitiøs, kvalitet, intuition, prestige, højtidelighed, spirituel / religiøs, mystik, kongelig (royal), fromhed, ære

Hvor mange farver skal du vælge til din hjemmeside?

Som oftest bruger vi 4-5 forskellige farver på en hjemmeside. Først og fremmest er baggrundfarven som oftest er hvid, men også kan være grålig og i sjældne tilfælde sort. Derudover vælges oftest 3-4 farver som kan bruges i sammenspil. Det er vigtigt at farverne kan gå sammen, men omvendt skal der også være betydelige kontraster mellem dem.

Farverne er ikke bare vigtige ift. overskrifter og bokse på siden, de bruges også hyppigt som overlay eller lag over billederne. På den måde kan man farve sine billeder, så de passer til farvetemaet på hjemmesiden. Samtidig får man dæmpet billeder, hvilket giver mulighed for at skrive direkte på billedet, hvor øjet uforstyrret kan læse teksten men samtidig registrerer billedets motiv.

Nyttige værktøjer du kan bruge til design af hjemmeside

Til enhver udfordring hører en værktøjskasse, så du med de rette kneb kan komme i mål med dine ambitioner. coolors.co er et kanon værktøj, der hjælper dig med at skabe den perfekte sammensætning af farver til din hjemmeside.

Coolors har en masse nyttige funktion du kan benytte til sammensætning af farver. Den mest anvendte er en tilfældig farvegenerator som du kan starte ved at gå til coolors.co’s forside og trykke på ”Start the generator”.

Her bliver du efterfølgende præsenteret for fem farver. Hver gang du trykker på mellemrumstasten genereres automatisk nye farver. Du kan således hurtigt trykke en del gange, og når du falder over en farve du synes om, kan du holde markøren over den og låse farven. Når farven er låst vil den ikke længere skifte, når du trykker på mellemrumstasten.

Du udvælger således først en farve, trykker et par gange mere til du finder endnu en du synes om, og som går i sammenspil med den første du valgte osv. indtil du har 4-5 farver. Når du er færdig, kan du eksportere dine farver til en PDF, hvor du udover farvekoderne får en masse varianter du også kan bruge hvis det bliver nødvendigt. Se et eksempel på PDF’en her.

Explore i coolors.co giver yderligere inspiration til dit farvevalg

Explore er et andet nyttigt værktøj der kan inspirere dig til farvevalg. Explore giver dig et indblik i nogen på forhånd definerede farvepaletter, der er populære og professionelt sammensat til hjemmesider og webshops.

Color Picker giver dig det fulde overblik

Color Picker giver dig et komplet overblik over en given farve. Med Color Picker kan du indtaste farvekoden på en bestemt farve fra din farvepalette, og få indsigt i varianter af farven herunder shades, tints, tones, hues temperatures og meget mere.

Desuden kan du få et overblik over color harmonies – altså hvilke farver der harmonerer godt med den indtastede farve eksempelvis komplementære farver, og meget mere.

Farvepalette på baggrund af billede

Den sidste funktion vi ofte benytter fra coolors.co er farvegeneratoren på baggrund af billede. Ofte har vores kunder billeder af deres produkter, kontorer eller andet, og derfor kan det være en rigtig fin ide at tage farverne derfra, så vi sikrer komplet overensstemmelse mellem virksomhedens fysiske og online rammer.

Funktionen er super let at benytte. Du uploader blot et billede til hjemmesiden og derved genererer coolors.co forslag til farvepalette.

Lund Hjemmesider - vi udvikler professionelle hjemmesider og webshops.
Det er gratis og uforpligtende

Hiv fat I os - så tager vi en uforpligtende snak

Du er altid meget velkommen til at tage fat i os, for at høre mere om hvad vi kan gøre for din virksomhed. Gode råd er gratis hos os, og uanset om vi skal levere din nye hjemmeside eller ej, sørger vi for, at du altid får en god oplevelse hos os.