Hvad er et SSL-certifikat?

Hvad er et SSL-certifikat?

Hvad er et SSL-certifikat? 2500 1667 Lund Hjemmesider

Et SSL-certifikat er et ekstra lag af sikkerhed på din hjemmeside eller webshop, som gør, at den er sikker at handle på. Det gælder for eksempel når en kunde skal afgive kreditkortoplysninger. SSL står for Secure Sockets Layer og er en form for sikkerhedsprotokol. Det betyder at kun afsender og modtager af personfølsomme oplysninger har adgang til dem. De informationer, der bliver videregivet, når du handler med dit kreditkort, bliver med andre ord krypteret. Skulle nogen uvedkommende tvinge sig adgang til informationerne, vil de ikke være andet end en masse tal og bogstaver. Det rene volapyk.

Alle hjemmesidersider kan få et SSL-certifikat. SSL nemt at købe, og har man en smule forstand på, hvordan man administrerer sin hjemmeside, kan man selv tilknytte certifikatet. Alternativt bør du få din udvikler til at gøre det for dig. Du kan sikre dig at et hjemmeside har SSL (https) ved at tilgå den hjemmeside og se efter oppe i hjemmesideadressen. Her skal der stå https foran selve domænenavnet og være en hængelås. Er der ikke et certifikat på siden, vil der være et “i”, hvor der står, at siden ikke er sikker.

Skab tryghed og troværdig med et SSL-certifikat

Der er flere og flere kunder, der er blevet opmærksomme på, at en hjemmeside eller webshop skal have et SSL-certifikat, før den er sikker at handle på. Det skaber tryghed og troværdighed at have et, fordi du ganske enkelt kan vise, at du tager dine potentielle kunder seriøst ved at kryptere deres informationer. Hvorfor ikke få et installeret, hvis det modsatte kan gøre, at du mister potentielle kunder? Lad tvivlen komme kunderne til gode og få et SSL-certifikat på din hjemmeside.

Der findes flere typer SSL-certifikater. Single Domain, som er til et enkelt domæne. Multiple Domain, der er til flere domæner ad gangen. Extended Validation Single Domain, der er et udvidet SSL-certifikat til et enkelt domæne samt Extended Validation Multiple Domain, der er til flere af slagsen. Og så findes der også Wildcard og UCC Exchange. De første SSL-certifikater er de billigste. De kan fås til få hundrede kroner, hvorimod de udvidede fås til et par tusinde. Det er målrettet virksomhder, der ønsker at fremstå seriøse, da deres navn fremgår med grønt og med hængelås.

HTTPS er godt for din SEO

Fra og med 1. oktober 2017 bliver alle sider uden SSL-certifikat markeret med “Ikke sikker” i url’en. Google har længe proklameret, at de ville gøre det mere sikkert for forbrugerne at færdes på nettet. Herunder at afgive personfølsomme data sikkert og forsvarligt. Der har længe været snak om, at SSL kunne påvirke hjemmesiders SEO i positiv grad, hvilket Google også har været ude at sige, at det vil fremadrettet. Men hvor meget det vil få af betydning isoleret set, vil tiden vise.

Man kan dog udlede, at hvis en potentiel kunde kommer ind på en hjemmeside, der ikke har et SSL-certifikat, og som bliver vist som “Ikke sikker”, kan det forekomme, at den besøgende er mere tilbøjelig til at smutte hurtigt igen. Det påvirker dvæletiden og bounce raten i negativ grad, hvorfor det har en indirekte effekt på ens SEO. Derfor kan det klart anbefales, at man får et SSL-certifikat installeret på sin professionelle hjemmeside – eller webshopløsning. Både af hensyn til ens egen troværdighed, men også i forhold til kunderne og og selvfølgelig af SEO-mæssige hensyn. Man kan vende den om og sige, at det ikke kan skade. Det kan det derimod, hvis man ikke har et.

Lund Hjemmesider - vi udvikler professionelle hjemmesider og webshops.
Det er gratis og uforpligtende

Hiv fat I os - så tager vi en uforpligtende snak

Du er altid meget velkommen til at tage fat i os, for at høre mere om hvad vi kan gøre for sin virksomhed. Gode råd er gratis hos os, og uanset om vi skal levere din nye hjemmeside eller ej, sørger vi for, at du altid får en god oplevelse hos os.