Derfor skal du have et responsivt / mobilvenligt hjemmesidedesign

Derfor skal du have et responsivt / mobilvenligt hjemmesidedesign

Derfor skal du have et responsivt / mobilvenligt hjemmesidedesign 2500 1667 Lund Hjemmesider

Hvorfor investere i et mobilvenligt hjemmesidedesign?

Du har sikkert hørt det før. Det er vigtigt at have et responsivt hjemmesidedesign – eller ihvertfald mobilvenligt hjemmesidedesign, som det også bliver kaldt. Men hvorfor er det egentligt så vigtigt? Af den simple årsag at det fremmer brugeroplevelsen for den, der besøger din hjemmeside. Du har med garanti prøvet at tilgå en hjemmeside fra din smartphone, som ikke er optimeret til dit device. Her har du formentlig være nødt til at sidde og zoome ind og ud for at navigere rundt på siden. Det bryder hverken den besøgende eller Google sig ikke om. Derfor risikerer man at blive straffet med en dårligere placering i søgeresultaterne, hvis man ikke har et responsivt design.

At have et responsivt design betyder, at ens hjemmeside giver den samme gode brugeroplevelse, uanset hvilken enhed man besøger hjemmesiden fra. Om det er computer, tablet eller smartphone. Hvis Google har valget mellem to forskellige webshops, der sælger stort set identiske produkter, vil søgemaskinen favorisere den webshop, der er mobilvenlig. Siden maj 2015 har det været alment kendt, at man er bagud på point hos søgemaskiner som Google, hvis ikke man har en hjemmesideside, der har et mobilventligt hjemmesidedesign.

Mobile søgninger har overgået desktop

Der er nu officielt flere, der søger fra mobile enheder som smartphones og tablets, end der er fra desktops. Det er blandt andet en af grundene til, at det er så uhyre vigtigt at have en responsiv hjemmeside. Giver Google en dårligere placeringer af den simple årsag, at siden ikke tilpasser sig, ender man måske på side 2, 3 eller 4. Og så er det næsten ligesom om, at man ikke eksisterer for sine potentielle kunder.

Hvis ikke du har en hjemmeside med mobilvenligt hjemmesidedesign, kan du lige så godt glemme alt om, hvad der hedder SEO og gratis, organisk trafik. Du bør i stedet kanalisere alle dine ressourcer ud i at få lavet en hjemmeside, der er responsiv. Jo flere dage, der går uden, des flere penge koster det dig. Det er et absolut must have. Særligt nu, hvor Google er på forsøgsbasis med at opdele deres indeksering i mobil og desktop. Her vil deres “mobile first”-indeks få en større betydning i fremtiden for ens hjemmesides samlede SEO.

Mobiloptimeret hjemmesidedesign gør det nemmere for dine kunder

Udover at behage Google med en hjemmesideside med mobiloptimeret design er det også af hensyn til dine kunder, at det er en god idé at have en mobilvenlig hjemmeside. For Google har nemlig til hensigt at levere de bedste og mest relevante hits for brugerne. Særligt hvad angår brugervenlighed. Man kan derfor godt sætte et lighedstegn mellem responsivt design og brugervenligt. Og dog. For der er naturligvis mange andre parametre, der gør sig gældende, når det kommer til brugervenlighed. Det kan være, at det er nemt at finde produkterne, og at det i det hele taget er nemt at navigere rundt i shoppen eller på hjemmesiden.

Kan Google se, at folk ikke tilbringer ret lang tid på din hjemmesideside og ikke klikker videre til dine undersider, vil søgemaskinen tolke det som om, at din side ikke er relevant i forhold til det søgeord, der bliver angivet af brugeren på Google. Og næste gang vil Google måske vælge en anden side frem for din. Det handler i store træk om at gøre det nemmere for dine kunder at være besøgende på din side. Her har et responsivt design utroligt meget at skulle have sagt.

Har du endnu ikke et mobilvenligt design, bør det være den absolutte topprioritet. I hvert fald hvis du har ambitioner om at tjene penge online. Dine konkurrenter har allerede et mobiloptimeret hjemmesidedesign og løber hver dag med de bedre placeringer. Så hvis du undrer dig over dine placeringer på Google, bør du måske overveje at implementere et hjemmesidedesign der er tilpasset mobil og tablet.

Lund Hjemmesider - vi udvikler professionelle hjemmesider og webshops.
Det er gratis og uforpligtende

Hiv fat I os - så tager vi en uforpligtende snak

Du er altid meget velkommen til at tage fat i os, for at høre mere om hvad vi kan gøre for sin virksomhed. Gode råd er gratis hos os, og uanset om vi skal levere din nye hjemmeside eller ej, sørger vi for, at du altid får en god oplevelse hos os.