10 nemme og effektive SEO-tips til startups

10 nemme og effektive SEO-tips til startups

10 nemme og effektive SEO-tips til startups 2500 1669 Lund Hjemmesider

10 gratis SEO-tips til hvordan du plukker de lavthængende optimeringsfrugter og giver dine konkurrenter baghjul

Er du ved at starte din egen business? En webshop eller en hjemmeside hvor du sælger nogle ydelser og services? SEO (søgemaskineoptimering) er ikke til at komme udenom. Det gælder selv store, etablerede virksomheder. Det handler om at være til stede i søgemaskiner og særligt på Google. Her får du 10 nemme og effektive SEO-tips, du selv kan gå i krig med, så du sikrer dig bedre placeringer end dine konkurrenter.

1. Lav en sund url-struktur

Det første af vores SEO-tips omhandler en sund url-struktur. Sørg for at bygge din hjemmeside eller webshop op med en sund url-struktur. Har du en masse undersider, giver det god mening at kalde dem det søgeord, du gerne vil findes på. Har du en side, der hedder mincykelforretning.dk, hvor du sælger cykler og tilbehør, kan din underside til cykler hedde mincykelforretning.dk/cykler. Det handler om at hjælpe Google med at forstå, hvad der er på din side.

2. Title tags og meta descriptions

Husk altid at udfylde title tags og meta descriptions på alle dine sider og undersider. Efter url’en er det de næste, Google læser. De er også med til at fortælle dem, der søger, hvad de finder på din side. Du har 70 anslag til title tags og 325 til meta descriptions. Udnyt længden, og beskriv dine sider så godt, du kan. Dette er måske et af de vigtigste SEO-tips.

3. Lav en søgeordsanalyse

Har du helt styr på hvilke ord, du gerne vil findes på? Kender du konkurrencen på de givne ord? Hvis ikke, kan en søgeordsanalyse gøre dig klogere på hvilke søgeord, dine tekster skal indeholde. Er der høj konkurrence på nogle ord, du gerne vil ranke højt på, kan det være, at du skal gå efter nogle søgeord, der ikke er så høj konkurrence på.

4. H-tags

Alle dine tekster bør have et h-tag i alle over- og underoverskrifter. Google har ikke så lang tid på hver side og læser først disse. Alle cms og webshopsystemer har disse h-tags, som er en stump kode, der ligger i kildekoden. Udfyld dem, og lad dem indeholde dine søgeord.

5. Beskrivende SEO-tekster

Noget at det vigtigste på din side eller shop er dine tekster. De er dine sælgere, som beskriver dine produkter/ydelser – og så er de med til at tiltrække trafik til din side, når folk søger efter det, du tilbyder og ranker på. Gør dig umage, og brug ikke fyldord, der ikke skaber værdi. Skriv sælgende og beskrivende SEO-tekster, der sælger. Det giver værdi for både dig og slutkunden.

6. Brug altid dine egne billeder

Det kan koste dig dyrt at bruge billeder taget direkte fra Google. Der kan være copyright på dem. Brug som udgangspunkt altid dine egne billeder eller nogle, du har fået af en leverandør til fri afbenyttelse. Sørg for, at de ser professionelle og troværdige ud. Alternativt kan vi hjælpe med at finde nogen super billeder til din hjemmeside eller webshop. Det kan du læse mere om under vores tilkøb.

7. Husk alt-tekst på billeder

Google er stadig ikke den skarpeste kniv i skuffen til at gennemskue, hvad den ser på billeder. Derfor skal du udfylde den såkaldte alt-tekstt, når du uploader et billede. Her beskriver du, hvad du ser på billedet, og det er disse beskrivelser der afgør om dine billeder er til at finde under billede-sektionen i Google-søgninger.

8. Komprimer billeder til under 500 kb

Når du lægger billeder op på din side eller webshop, og der er mange af dem, gør det din side langsommere at indlæse. Sørg derfor for, at dine billeder ikke fylder mere end 500 kb. Så sløver de ikke dit page load i samme grad, som tunge billeder gør, og det er noget søgemaskinerne som Google vægter højt. Dette er et af de nemmere SEO-tips at implementere. Det tager ikke lang tid!

9. Byg interne links

Du kan med fordel linke fra dine ikke-kommercielle sider til de sider, du gerne vil ranke på. Husk, at linke internt til dine sider. Du kan fx linke fra din underside om cykler til din side med tilbehør til cykler. En god linkstruktur er vigtigt – både for dine besøgene når de skal navigere rundt på siden, men også i forhold til Google.

10. Opret en Google My Business-profil

Det er gratis. Det er nemt. Og det giver dine potentielle kunder en masse brugbare informationer om din virksomhed. Her skal du udfylde relevante informationer som adresse, kontaktinfo, åbningstider, tilbud og meget andet. Du kan oprette dig gratis her.

Ovenstående er 10 lavthængende SEO-frugter, der er klar til at blive høstet. Og de er gældende for alle typer forretninger. Det tager tid, jovist. Men ingen sagde, at det skulle gå hurtigt. Og det gør det heller ikke når det gælder om at skabe gode, organiske resultater. Så væbn dig med tålmodighed. Men gå i gang med SEO hurtigst muligt. Jo før, jo bedre. Så skal du nok give din konkurrenter baghjul på sigt og løbe med omsætningen. Held og lykke med at implementere vores SEO-tips på din professionelle hjemmeside – eller webshopløsning!

Lund Hjemmesider - vi udvikler professionelle hjemmesider og webshops.
Det er gratis og uforpligtende

Hiv fat I os - så tager vi en uforpligtende snak

Du er altid meget velkommen til at tage fat i os, for at høre mere om hvad vi kan gøre for sin virksomhed. Gode råd er gratis hos os, og uanset om vi skal levere din nye hjemmeside eller ej, sørger vi for, at du altid får en god oplevelse hos os.